top of page

Make-up tips voor vrouwen met sproeten

Sproeten zorgen ervoor dat je er uniek uitziet en laten je huid stralen. Maar het vinden van de juiste make-up voor een huid met sproeten is niet altijd gemakkelijk.

Sproeten

Foundation

 

Als je sproeten hebt, laat ze dan zien. Door een transparante foundation te gebruiken kun je met je natuurlijke schoonheid pronken. Voordat je een transparante foundation aanbrengt kun je eventuele onregelmatigheden wegwerken met concealer.

Gebruik de concealer alleen op die plekken waar het echt nodig is. Je kunt beter te weinig concealer gebruiken dan te veel. Niemand is perfect, maar gelukkig vallen kleine imperfecties bij een natuurlijke look niet op.

Als je liever een getinte foundation gebruikt, dan is een vloeibare nudekleurige foundation met lichte dekking waarschijnlijk de beste keus. Controleer of de tint van de foundation bij je huidtype past, door bij daglicht in een kamer met witte muren in een grote spiegel te kijken.

Zorg ervoor dat de kleur van je gezicht niet teveel afwijkt van de kleur van je lichaam en dat je make-up er niet onnatuurlijk uitziet. Als je sproeten niet of nauwelijks te zien zijn, dan is de dekkingsgraad van de foundation te hoog.

Als je een neutrale huid hebt, kun je het best een foundation op waterbasis gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een foundation op waterbasis meestal meer conserveringsmiddelen bevat. Het kan zijn dat je huid daar gevoelig voor is. Heb je een droge huid? Kies dan voor een foundation op oliebasis.

Gebruik bij voorkeur een kwast met synthetische haren voor het gelijkmatig aanbrengen van je foundation. Vergeet niet om je kwasten regelmatig schoon te maken. Hiervoor kan je babyshampoo gebruiken.

Dagcrème

Als je een egale huid hebt, kun je in plaats van een foundation ook een getinte dagcrème gebruiken. Een getinte dagcrème geeft vergeleken met een foundation weinig dekking en is daarom bijzonder geschikt voor iemand met sproeten.

Je kunt natuurlijk ook voor een transparante dagcrème kiezen. Ga je voor een mat effect, gebruik dan een klein beetje poeder na het aanbrengen van de crème. Wees altijd voorzichtig met het gebruik van poeder. Als je teveel poeder gebruikt, ziet je huid er onnatuurlijk uit.

Bij twijfel kun je beter geen poeder gebruiken. Als je huid er een klein beetje vochtig uitziet, dan geeft dat een fris en stralend effect.

Lipliner en lipstick

Als je veel sproeten rond je lippen hebt, gebruik dan een lipliner met dezelfde kleur als je lippen voordat je lipstick gebruikt. Je kunt eventueel eerst een lichte laag foundation op je lippen aanbrengen.

Breng de lipliner zorgvuldig aan en zorg ervoor dat de bovenste en de onderste lijn elkaar niet raken.

Nudekleurige en bruine lipstick staan beide goed bij een huid met sproeten. Voor een warme of avontuurlijke uitstraling kun je paarse lipstick gebruiken. Als je voor een natuurlijke look gaat, gebruik dan voor een mat effect een nudekleurige poeder na het aanbrengen van de lipstick.

Gebruik niet teveel make-up

Het kan best even duren voor je uitvindt welke make-up bij jou past en hoe je make-up het best aanbrengt, dus laat je niet ontmoedigen en wees niet bang om te experimenteren.

Nog een laatste tip. Veel mensen laten zich inspireren door foto’s en video’s op Instagram, Facebook en YouTube.

Het kan geen kwaad om online inspiratie op te doen, maar houd er rekening mee dat in de echte wereld, minder make-up er vaak veel beter uitziet dan te veel make-up.

boodschappen.jpg

Slim boodschappen doen

Door na te denken over boodschappen doen word je gezonder.

volslank.jpg

Volslank

Als je een volslank figuur hebt, is het belangrijk dat je kleding goed past. 

fruit.jpg

Fruit eten is gezond

Fruit bevat vezels, belangrijke vitamines en noodzakelijke mineralen.

eeuwige-jeugd.jpg

Eeuwige jeugd

Wetenschappers proberen ons leven te verlengen.

arsenicum.jpg

Belladonna

Ook vroeger deden mensen vreemde dingen om er mooi uit te zien.

fantastisch-geschenk.jpg

Een fantastisch geschenk

Als kind kreeg ik het volledige werk van J.R.R.Tolkien cadeau.

romantische-vampiers.jpg

Een nieuw soort vampier

In de negentiende eeuw werd een nieuw soort vampier populair.

geluk.jpg

Geluk

Filosofen en psychologen zijn op zoek naar wat ons gelukkig maakt.

bottom of page