top of page

Zo verkoop je je huis

Het verkopen van je huis is een belangrijk moment in je leven. Bereid je daarom goed voor. Door de juiste beslissingen te nemen, verkoop je je huis sneller en voor meer geld.

Huis verkopen

Zorg voor goede foto’s
 

Potentiële kopers besluiten aan de hand van foto's welke huizen ze willen bekijken. Overweeg daarom een professionele fotograaf in te huren.

Zien je foto’s er saai en somber uit? Een eenvoudige kleurcorrectie kan al veel verschil uitmaken. Tip: bekijk de foto’s op meer dan één beeldscherm en houd er rekening mee dat sommige smartphones en tablets een aangepaste kleurinstelling gebruiken.

Zorg ervoor dat je huis schoon is als er foto's worden gemaakt. En vergeet niet om het licht in alle kamers aan te doen. Verlichte kamers zien er gezellig uit en zorgen ervoor dat je foto's meer opvallen.

De juiste beschrijving zorgt voor meer kijkers


Wees volledig, maar houd de beschrijving van je huis kort en zakelijk. Lange teksten worden vaak overgeslagen of niet goed gelezen.

Het is belangrijk dat er in de beschrijving van je huis zoveel mogelijk relevante feiten staan. Potentiële kopers zijn vooral geïnteresseerd in de ligging van het pand, de staat van onderhoud en het aantal kamers.

 

Een tuin, een grote keuken, een hardhouten of een natuurstenen vloer, vloerverwarming, dubbel glas (of driedubbel glas) en een grote woonkamer met veel ramen zijn belangrijke pluspunten. Nietszeggende bijvoeglijke naamwoorden zoals charmant en fraai voegen weinig toe.

 

Als je huis goed te bereiken is met het openbaar vervoer, is het waarschijnlijk nuttig om dat te vermelden. Openbaar vervoer verbindingen zijn vaak belangrijk voor gezinnen met kinderen.

Bepaal de juiste vraagprijs

Op internet wordt vooral op locatie gezocht. Als je huis zich niet op een toplocatie bevindt, probeer dan om net iets goedkoper te zijn dan de directe concurrentie.

 

Een kleine prijsverlaging kan ervoor zorgen dat je huis aanzienlijk hoger in de zoekresultaten staat.

Bevindt je huis zich wel op een toplocatie, dan is het de moeite waard om niet voor een snelle verkoop te gaan, maar eerst op reacties uit de markt te wachten.

Maak je huis verkoopklaar


Het kopen van een huis is een grote financiële investering. Toch kiezen veel woningzoekenden vooral op gevoel.

Dat lijkt misschien onverantwoord, maar is eigenlijk wel logisch. Een woning kan objectief gezien veel voordelen bieden, maar de nieuwe bewoners moeten zich er vooral prettig voelen.

In de praktijk beslissen de meeste mensen binnen vijf minuten of ze wel of niet een afspraak voor een tweede bezichtiging willen maken. Zorg er daarom voor dat je huis schoon is, prettig ruikt en neutraal is ingericht.

Verwijder persoonlijke bezittingen zoals familiefoto's en vakantiesouvenirs. Dergelijke objecten maken het moeilijker voor kijkers om zich het huis als hun toekomstige woning voor te stellen.

Zorg er voor dat er geen achterstallig onderhoud is. Een losse plint of een kapotte tegel maken een slechte indruk. En het kan waarschijnlijk geen kwaad om de muren en het houtwerk opnieuw te schilderen.

Kies bij het schilderen van je huis voor lichte kleuren. Wit is de veiligste keus. En let op de details. De bedden moeten strak zijn opgemaakt, er mag geen rommel op het aanrecht staan en er mogen geen losse toiletartikelen in de badkamer liggen.

Neutraal ingerichte woningen spreken een breed publiek aan. Laat je daarom bij het verkoopklaar maken van je huis niet leiden door je persoonlijke smaak, maar zoek op internet naar commerciële afbeeldingen van keukens, slaapkamers en woonkamers.

Het is zeker aan te raden om versleten en/of bevlekte gordijnen en vloerbedekking te vervangen. Uiteraard is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. De nieuwe bewoners zullen het huis immers waarschijnlijk naar eigen smaak stofferen. Het gaat er alleen om dat je woning er weer fris uit ziet.

Het is natuurlijk niet erg efficiënt om al je meubilair te vervangen als je je huis wilt verkopen. Maar je kunt er wel voor kiezen om oude en versleten meubels weg te doen voordat je je huis te koop aanbiedt.

 

Staat je huis erg vol, overweeg dan om tijdelijk een opslag te huren. Een vol huis ziet er rommelig en klein uit.

e-mail-marketing.jpg

E-mail marketing

Benut het volledige potentieel van je mailbestand door je marketingstrategie aan te passen.

stoppen-roken.jpg

Stoppen met roken

Het overwinnen van je rookverslaving is eenvoudiger dan je denkt.

geluk.jpg

Geluk

Filosofen en psychologen zijn op zoek naar wat ons gelukkig maakt.

burn-out.jpg

Herken een burn-out

Een burn-out is een vaak voorkomende reden voor arbeidsongeschiktheid.

nachtrust.jpg

Nachtrust bestrijdt overgewicht

Door beter te slapen raak je ook zonder op dieet te gaan gewicht kwijt.

drinken.jpg

Drink voldoende water

Als je geheugen je soms in de steek laat, kan het zijn dat je te weinig drinkt.

lichaamsbeweging.jpg

Slanker door lichaamsbeweging

Lichamelijke inspanning beïnvloed je hormoonhuishouding.

gezond-eten.jpg

Denk na over wat je eet

Door na te denken over wat je eet word je gezonder.

bottom of page