top of page

Nachtrust bestrijdt overgewicht

Als je wilt afvallen is een goede nachtrust belangrijk. Want door meer te slapen raak je ook zonder op dieet te gaan gewicht kwijt.

Nachtrust bestrijdt overgewicht

Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom sommige mensen meer eten dan andere mensen. Hoeveel je eet wordt gedeeltelijk bepaald door de hoeveelheid leptine die je lichaam aanmaakt.

Leptine is een hormoon dat hongergevoelens onderdrukt. Omdat een goede nachtrust de productie van leptine verhoogt, zorgt een tekort aan slaap voor overgewicht.

Het is dus belangrijk om voldoende te slapen als je wilt afvallen. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je goed slaapt? De kwaliteit van je nachtrust wordt bepaald door een ander hormoon.

Als het donker wordt, maakt je lichaam melatonine aan. Melatonine zorgt ervoor dat je slaperig wordt en is bovendien verantwoordelijk voor een goede nachtrust.

Visuele prikkels verstoren de aanmaak van melatonine. Weersta dus de aandrang om net voordat je gaat slapen, nog even je social media account te checken. En zorg er voor dat het in je slaapkamer echt donker is. Zelfs een klein beetje licht kan je slaap verstoren.

Frisse lucht is bevorderlijk voor een goede nachtrust, dus is het verstandig om je slaapkamer goed te luchten voordat je gaat slapen. Ook is het belangrijk dat je slaapkamer niet te warm is.

Van warm weer word je slaperig, maar ons lichaam is er op ingesteld dat het in de avond koeler wordt. Het is daarom moeilijk om in een warme omgeving in een diepe slaap te geraken. 

En hoewel alcohol een verdovend middel is en je slaperig maakt, is het geen goed idee om een slaapmutsje te nemen.

 

Alcohol heeft een negatief effect op de aanmaak van melatonine. Het drinken van alcohol net voordat je gaat slapen zorgt daarom voor een korte en onrustige slaap.


Dus als je van plan bent om af te vallen, beperk dan je beeldschermgebruik laat in de avond, let op je alcoholgebruik en zorg voor een koele en donkere slaapkamer. 

wassen.jpg

Beau Brummels

De man die er voor zorgde dat mensen zich gingen wassen.

makelaar.jpg

Zo denkt een makelaar

Bereid je goed voor, voordat je met een makelaar praat.

truffels.jpg

Truffels: een dure delicatesse

Truffels veranderen een eenvoudige maaltijd in een feest.

liefde.jpg

Zo werkt liefde

Liefde is geen mysterieuze kracht die we niet kunnen begrijpen.

drinken.jpg

Drink voldoende water

Uitdroging zorgt voor een slecht functionerend geheugen.

iStock-500874300Y.jpg

Schoenen voor elke gelegenheid

Brogues kunnen bij bijna elke gelegenheid worden gedragen

dieet.jpg

Niet elk dieet werkt

Sommige diëten werken alleen tijdelijk of hebben zelfs een negatief effect.

mad-max-fury-road.jpg

De beste actiefilm ooit gemaakt

Mad Max: Fury Road is een meeslepend spektakel.

bottom of page