top of page

Voorkom neerslachtigheid door beweging

Voor veel veelvoorkomende gezondheidsproblemen is er een eenvoudige oplossing. Een stevige wandeling of een lange fietstocht is goed voor lichaam en geest.

Lichaamsbeweging

Beweging houdt je gezond

 

Je hebt vast wel een van het spreekwoord 'een gezonde geest in een gezond lichaam' gehoord. Hiermee wordt bedoeld dat er voor een gezonde geest een gezond lichaam nodig is.

Dit spreekwoord is een uit het Latijn vertaald citaat van de Romeinse dichter Juvenalis. Juvenalis wilde eigenlijk alleen maar zeggen dat zowel een gezonde geest als een gezond lichaam belangrijk zijn. Maar de moderne interpretatie van dit oude spreekwoord is zonder meer juist.

Lichaamsbeweging zorgt voor een betere doorbloeding van het brein en de hormonen die tijdens fysieke inspanning worden aangemaakt, hebben een opwekkend effect. Een dagelijkse wandeling of fietstocht kan daarom een burn-out of een depressie voorkomen.

Mensen die dagelijks een half uur aaneengesloten wandelen of fietsen, voelen zich energieker en zijn minder vaak neerslachtig. Bovendien hebben ze een lagere kans op hartklachten, diabetes en dementie. Er is dus meer dan voldoende reden om te wandelen en te fietsen.

Maak van lichaamsbeweging een routine

Ook als je van nature niet erg actief bent kun je er eenvoudig voor zorgen dat je meer beweegt. Fiets bijvoorbeeld naar je werk, loop naar de winkel en neem vaker de trap in plaats van de lift.

Door je dagelijks routine aan te passen en meer te bewegen, kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen. Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou.

dieet.jpg

Niet elk dieet werkt

Sommige diëten werken alleen tijdelijk of hebben zelfs een negatief effect.

aardbeien.jpg

Aardbeien

Deze aromatische lekkernijen hebben een interessante geschiedenis.

slanker-door-regelmaat.jpg

Slanker door regelmaat

Door op vaste tijden te eten en meer te slapen verlies je gewicht.

gezond-eten.jpg

Gezond eten

Door na te denken over wat je eet word je gezonder.

stoppen-roken.jpg

Stoppen met roken

Het overwinnen van je rookverslaving is eenvoudiger dan je denkt.

nachtrust.jpg

Nachtrust bestrijdt overgewicht

Door beter te slapen raak je ook zonder op dieet te gaan gewicht kwijt.

lichaamsbeweging.jpg

Slanker door lichaamsbeweging

Lichamelijke inspanning beïnvloed je hormoonhuishouding.

cbd-olie.jpg

CBD olie

Een ontstekingsremmend extract uit cannabis.

bottom of page