top of page

Schoenen voor elke gelegenheid

Vroeger waren brogues stevige wandelschoenen die in een landelijke omgeving werden gedragen. Tegenwoordig zijn brogues elegante schoenen die zowel bij een spijkerbroek als bij een pak kunnen worden gedragen.

zwarte-brogues.jpg

Brogues zijn stijlvolle schoenen die bij de meeste kleding passen en bij vrijwel elke gelegenheid kunnen worden gedragen. Daarom verdienen brogues een plaats in de kledingkast van elke man.

De meest populaire brogue schoenen zijn gebaseerd op het Oxford model en hebben een w-vormige decoratie van geperforeerd leer op de neus van de schoen. Deze schoenen worden full brogues of wingtips genoemd.

Als je voor een klassieke look wilt gaan, dan zijn traditionele Oxford schoenen (dus schoenen zonder een decoratie op de neus) nog steeds de beste optie. Maar tegenwoordig kunnen zwarte full brogue schoenen zonder probleem bij een stemmig pak worden gedragen.

Semi-brogues hebben in plaats van een w-vormige neusdecoratie een rechte neusdecoratie. Brogues met een rechte neusdecoratie zijn een veilige keuze en worden vaak door professionals gedragen.

Het nadeel van semi-brogues is dat ze minder traditioneel zijn, dus kies bij twijfel voor schoenen met een gladde neus of full brogues.

Let bij de zoektocht naar de perfecte brogues goed op de kwaliteit van het leer en de afwerking van de schoenen. En vergeet niet om ook naar de afwerking aan binnenkant van de schoenen te kijken.

De zolen van brogues horen van leer te zijn. Als je vaak op een erg gladde ondergrond loopt, dan is het een optie om door een goede schoenmaker rubber op de zolen te laten plakken.

Tot slot nog deze tip; als je brogues koopt, denk dan goed na over de kleur. Zwarte brogues passen goed bij een spijkerbroek of bij een zwart pak. Bruine brogues passen goed bij een blauw of een grijs pak.

pols-horloge.jpg

Kies een horloge dat bij je past

Het juiste horloge is een geschenk aan de volgende generatie.

energie.jpg

Meer energie

Als je je vermoeid of lusteloos voelt, geeft dit voedsel je meer energie.

pilotenhorloges.jpg

Pilotenhorloges

Traditionele pilotenhorloges combineren elegantie met praktisch nut.

lichaamsbeweging.jpg

Voorkom neerslachtigheid

Mensen die dagelijks een een half uur fietsen zijn opgewekter.

ferrari.jpg

Een legendarisch automerk

Het legendarische automerk Ferrari staat symbool voor luxe en snelheid.

let-england-shake.jpg

Let England Shake

Een tijdloos album over oorlog van muzikaal genie PJ Harvey.

mad-max-fury-road.jpg

De beste actiefilm ooit gemaakt

Critici prezen het camerawerk en de montage van Mad Max: Fury Road.

truffels.jpg

Truffels: een dure delicatesse

Truffels kunnen een eenvoudige maaltijd veranderen in een feest.

bottom of page