top of page

Haal meer uit je baan

Een groot gedeelte van je leven bestaat uit werk. Zorg er daarom voor dat je niet vast loopt in dagelijkse routine, maar gebruik je baan als een mogelijkheid voor persoonlijke groei.

baan.jpg

Blijf je ontwikkelen

 

Door je te blijven ontwikkelen vergroot je je werkplezier en maak je de kans op een succesvolle carrière groter. Stel daarom vragen en doe onderzoek. Lees vakliteratuur en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Zoek nieuwe uitdagingen

 

Nieuwe uitdagingen houden je scherp en zijn leerzaam. Wees dan ook niet bang om jezelf voor te dragen voor deelname aan nieuwe projecten. Veelzijdigheid maakt de kans op een promotie groter en versterkt je positie op de arbeidsmarkt.

Als er beslissingen worden genomen, dan wil je daar bij zijn. Vraag bijvoorbeeld of je aanwezig mag zijn bij een belangrijke vergadering. Wordt je verzoek afgewezen, vraag dan of je op een andere manier bij het beslissingstraject kan worden betrokken.

Vraag om een promotie

Denk je dat je goed en nuttig werk verricht, wacht dan niet tot een functioneringsgesprek. Vraag om een promotie. Ook als het antwoord nee is, weet je leidinggevende in ieder geval dat je ambitie hebt. En vergeet niet om af en toe om een loonsverhoging te vragen.

Als een loonsverhoging er niet in zit, dan kan het zijn dat je werkgever openstaat voor een andere manier van compensatie. Misschien is je werkgever bereid om voor een cursus te betalen of kun je op kosten van het bedrijf naar een seminar.

Volg een opleiding

Soms is zelfstudie of werkervaring niet genoeg. Als je niet over de juiste kwalificaties beschikt om in het bedrijf waar je werkt hogerop te komen, probeer dan een afspraak met je werkgever te maken. Misschien is je werkgever bereid om een gedeelte van je opleiding te betalen.

Vind een baan die bij je past

En tot slot, soms is het tijd om te vertrekken. Als je denkt dat je vast zit in een baan zonder toekomst, ga dan discreet op zoek naar nieuw werk. Hoe langer je het zoeken naar een nieuwe baan uitstelt, hoe moeilijker het zal worden om een baan te vinden die wel bij je past.

verandering.jpg

Tijd voor verandering

De wil om te veranderen maakt een bedrijf sterker.

baas.jpg

Zo ben je een baas

Leiding geven is niet gemakkelijk, met deze tips ben je een goede baas.

burn-out.jpg

Herken een burn-out

Een burn-out is een vaak voorkomende reden voor arbeidsongeschiktheid.

e-mail-marketing.jpg

E-mail marketing

Benut het volledige potentieel van je mailbestand.

uurwerk.jpg

Mechanische horloges

Verzamelaars hebben een voorkeur voor mechanische horloges.

geluk.jpg

Geluk

Filosofen en psychologen zijn op zoek naar wat ons gelukkig maakt.

huis-verkopen.jpg

Zo verkoop je huis

Verkoop je huis sneller door de juiste voorbereidingen te treffen.

slim-worden.jpg

Zo word je slim

Door nieuwsgierig te zijn verbreed je je kennis en word je slimmer.

bottom of page